Utilizare Restaurant Nexus Mobile

Nexus.Restaurant.Mobile este o aplicatie web care se instaleaza pe orice calculator unde ruleaza un server web (Apache, IIS, etc...).

Dupa instalarea si configurarea aplicatiei se apeleaza din browser de pe orice calculator sau dipozitiv mobil din retea:


Introducem parola pentru autentificare. Dupa autentificare putem prelua comenzi noi (Interfata Vanzari), genera rapoarte (pentru utilizatorul conectat) sau sa ne deconectam de la aplicatie.


1. Utilizare Interfata de vanzari

La accesarea interfetei de vanzari vor aparea saloanele cu mesele aferente. Pentru fiecare masa sunt afisate:

  • status masa  (culoare contur masa: libera, ocupata sau la plata)
  •  numarul de note deshise
  • valoarea notelor de plata.


La selectarea mesei vor aparea notele deschise si optiune de creare NOTA NOUA.


Daca selectam NOTA NOUA se vor afisa produsele in functie de sectiile care au fost configurate in Restaurant.FrontOffice.


Dupa selectarea unei clase vor aparea toate produsele din calsa respectiva. In aceasta fereastra se completeaza cantitatea comandata (implicit cantitatea este 1). Cantitatea se completeaza inaintea selectarii produsului!


Dupa selectarea produsului va aparea un mesaj cu privire la adaugarea in nota de plata:


Dupa adugarea produsului aplicatia ramane tot in interfata de selectare de produse din calsa respectiva. In cazul in care se doreste adaugarea de produse din alte clase se apasa butonul de Cautare in care se vor afisa sectiile si clasele aferente lor.

Pentru a vizualiza produsele din nota, sterge comenzi, modificare optiuni de preparare, scoatere materii prime secundare, adaugare de materii prime optionale selectam butonul de Editare Nota


Stergerea de produse din nota se vor face numai pentru comanda curenta. Tot pentru comanda curenta putem modifica optiunile de peparare, scoate materii prime secundare sau sa adaugam materuu prime optionale apasand butonul de Optiuni:


Dorim ca Ciorba radauteana sa fie fierbinte si portie dubla:


Dupa selectarea acestor optiuni se va modifica numarul de portii si valoarea noteti de plata:


Din cadrul noteti putem adauga in continuarea produse (buton Adaugare) sau sa inchidem nota de plata (buton Validare). Accesam butonul de validare pentru inchiderea noteti de plata. In cadrul mesei va aparea o nota noua (nota 84) in valoare de 14 Ron:


Dupa validarea noteti de plata comezile aferentei notei de plata catre sectii (bar, bucatarie) se vor trimite automat din interfata Restaurant.FrontOffice, pornind serverul PDA:


In modulul Server PDA vor aparea toate comenzile generate de pe dispozitivele mobile. Comenzile se trimit atomat la fiecare sectie in parte.


Finalizarea notei de plata (listarea notei de plata si generarea bonului fiscal) se va face din aplicatia Restaurant.FrontOffice


In urma platii din  Restaurant.FrontOffice urmeaza ca de pe dispozitivele mobile sa confirmam incasarea banilor:


2. Rapoarte

Din pagina de index accesam butonul de Rapoarte. Sunt disponibile urmatoarele rapoarte: