Nexus ERP

Afisare

Utilizatorul are acces la doua tipuri de rapoarte:
1.) Rapoarte simple
- conţin datele afisate pe ecran la vizualizare;
- pot fi vizualizate apasand butonul "Raport rapid" din bara de intrumente sau combinatia de taste "Ctrl + A" dupa intrarea în modul;


2.) Rapoarte complexe
- vizualizarea acestora este posibila doar în cazul în care utilizatorul are drepturile si nivelul necesar(nu poate vizualiza rapoartele cu nivelul de confidenţialitate mai mic decat cel propriu). In cazul in care utilizatorul nu are acces la nici unul dintre rapoartele existente pentru modulul respectiv, acest buton nu va fi activ.

Utilizatorul poate accesa aceste rapoarte in 3 moduri:

a.) accesand butonul "Raport customizat" din bara de instrumente a modulului curent;


Astfel o lista de rapoarte accesibile utilizatorului va fi afisata. Un raport este accesibil daca utilizatorul are drepturile necesare iar nivelul caracteristic fiecarui raport este mai mic decat nivelul asociat utilizatorului pentru rapoarte.


b.) Accesand meniul caracteristic fiecarui articol (click dreapta pe un articol), click pe itemul "Rapoarte". In acest caz sunt accesibile doar rapoartele caracteristice unui singur articol odata.


c.) Accesand fereastra de configurare a rapoartelor (Click buton "Raport customizat" din bara de instrumente a modulului, - click Configurare raport)

In cadrul acestei ferestre pe langa configurarea fiecarui raport in parte este oferita si posibilitatea afisarii acestora.

Rapoartele sunt accesibile in cazul in care utilizatorul are drepturile si nivelul necesar(nu pot modifica/afisa rapoartele cu nivelul de confidenţialitate mai mic decat cel propriu). In cazul in care un raport nu este accesibil acesta va aparea inactiv(de exemplu "Fisa sah" din imaginea de mai jos).


Afisarea unuia din rapoarte se poate realiza prin apasarea butonului "Afisez raport".

Odata afisat un raport acesta poate fi salvat sau printat. In fereastra de raport sunt disponibile mai multe optiuni / butoane pe bara de instrumente a raportului

  • Export - in diverse formate de fisier
  • Trimitere la imprimanta
  • Vizualizare unei anumite pagini a raporului
  • Actualizarea datelor (Refresh)
  • Cautare in raport