Nexus ERP

Meniu caracteristic articolelor

In cazul in care suntem pozitionati pe o inregistrare in vizualizare, se poate deschide un meniu caracteristic fiecarei inregistrari in parte ce ofera posibilitatea efectuarii mai multor operatiuni:

- "Adaug" (Insert) - permite adaugare de articole noi;

- "Modific" (Enter pe inregistrare/ F12) -  permite modificarea inregistrarii curente.;


- "Sterg"/"Anulez" - sterge inregistrarea curenta in cazul in care modulul curent nu permite validarea si devalidare de documente sau inregistrarea curenta nu este validata. Pentru prevenirea stergerii accidentale va fi afisat un mesaj de avertizare urmat de confirmarea sau nu a stergerii articolului respectiv. Odata sters articolul din baza de date, nu mai poate fi recuperat, iar in cazul articolelor cu linii (facturi, N.I.R.-uri etc.) sunt sterse si liniile corespunzatoare.
In cazul in care inregistrarea curenta este validata, se permite doar anularea documentului, fara a-l putea sterge. Pentru prevenirea anularea accidentala va fi afisat un mesaj de avertizare urmat de confirmarea sau nu a anularii articolului respectiv. Odata anulat un document, butonul devine inactiv, fara a permite modificarea starii documentului.  


- "Rapoarte" - rapoartele caracteristice documentului curent sunt accesibile si din meniu articolului.


- "Detalii" - in cazul in care utilizatorul nu doreste sa-i apara fereastra de detalii acesta poate sa o excluda din vizualizare apasand itemul "Detalii" din meniul articolului. Daca fereastra de detalii este ascunsa sau redimensionata, se salveaza statusul acesteia la inchiderea modulului in cazul in care este setata optiunea de salvare a modulului la inchidere.