Interfata de facturare

Interfata de facturare este disponibila in tipul de interfata Supermarket mixt, care se seteaza in sectiunea MANAGEMENT, pagina MOD FUNCTIONARE VANZARI.

In interfata de vanzari, se apasa itemul FACTURA NOUA pentru a deschide un document nou de factura. Inainte de adaugarea produsului trebuie sa se stabileasca datele clientului si eventual, urmatoarele date: delegat, adresa si data livrare, agent de vanzare.

SelCli

In secventa de initializare a datelor facturii, datele de livrare sunt solicitate in functie de setarea "Este necesara selectia datelor de livrare la crearea facturii, in interfata Supermarket Mixt", din pagina "Casier", sectiunea "Supermarket Mixt".

Produsele pot fi cautate dupa cod extern, denumire sau numar de lot. Pentru un produs sau factura se poate aplica atat discount procentual cat si discount valoric.

Sale

La incasare rapida cu numerar, factura este incasata automat cu numerar si este vizualizata conform bifei "Vizualizeaza factura inainte de tiparire" din pagina FACTURI. Dupa listare, factura este trimisa spre tiparire aplicatiei Nexus.EcrPrint si se deschide interfata de document, unde factura poate fi listata din nou si se poate lista avizul aferent facturii. In cazul in care factura nu este listata, factura poate fi anulata pentru a crea o factura noua.


O factura poate fi incasata cu urmatoarele modalitati de plata: numerar, CARD, CEC, tichete, chitanta, ordin de plata.

O factura poate in inchisa cu creditare pentru a fi incasata ulterior cu numerar, chitanta sau ordin de plata. In aceasta situatie, dupa listare, factura nu mai este tiparita la casa de marcat. 

CreditInv

Incasare facturi

Facturile inchise cu creditare in interfata de facturare pot fi incasate cu numerar, chitanta sau ordin de plata prin plati integrale sau partiale.

NewDocInterf

Din interfata de document nou, se apasa itemul INCASARE FACTURA. Se alege clientul pentru care se doreste incasarea facturilor si se introduce suma de incasat. Apare o interfata cu lista facturilor inchise cu creditare pentru clientul selectat. Dupa selectia facturilor avute in vedere se apasa butonul INCASARE si se alege modalitate de plata din interfata de incasare.

CashIn