Nexus ERP

Adaugare licente online Nexus ERP


Despre licentele online Nexus ERP

    Licente de tip Online pentru Nexus ERP (SFA, CRM, Foto Konta, Rapoarte online, ContClient.ro, etc..) se adauga pe site-ul suport.nexuserp.ro in contul de client, specific fiecarui utilizator in parte  din Nexus ERP.

    Pentru simplitate şi securitate, contul tău de utilizator este generat automat din Nexus ERP şi este acelasi cu cel utilizat în Nexy (Communicator).

    Tot ce trebuie să faci este să-ţi completezi datele contului în pagina WebApps.NexusERP.Ro din modulul Utilizatori. Instrucţiuni sunt publicate aici: Creare automată cont.

    Suplimentar, pentru fiecare cont/utilizator se pot acorda drepturi specifice de utilizare a conţinutului site-ului. Instrucţiuni sunt publicate aici: Drepturi utilizare site.

Drept operare licente online

    Dupa autentificarea la site-ul de suport.nexuserp.ro prin contul de client, in functie de drepturile care s-au stabilit in Nexus ERP la utilizatorul respectiv va aparea in meniul site-ului posibilitatea de operare licente online.

Operare licente online

    Daca aveti drept de adaugare licenta online in contul de client, in meniul de suport va aparea rubrica Licente Nexus Online.

    Adaugare unei licente online si a unei subscriptii (perioda de valabilitate) a licentei respective se face in 3 pasi

    1. Definirea serverului Nexus ERP  in pagina de Conexiuni, unde se vor specifica: IP, port, denumire societate (se va crea o singura data)

    2. Adaugare unei licente online in pagina de Licente, unde se vor specifica: Conexiunea, licenta, utilizatorul si perioada de subscriptie 

    3. Generera unei comenzi pentru subscriptiilor respective in pagina de Comenzi.


Adaugare Conexiune catre server Nexus ERP

    Pentru adaugarea unei conexiuni accesam pagina de Conexiuni si apasam Adaug Conexiune unde completam informatiile:

    • serverul bazei de date; se va alege serverul din lista de servere disponibile ale clientului autentificat la site
    • baza de date; se va completa numele societatii din Nexus ERP (numele bazei de date) 
    • CIF (optional); in cazul aplicatiilor care necesita identificarea clientului dupa CIF este obligatoriu (appbiz.ro, conthr.ro, Foto Konta, Foto Produse)
    • subdomeniu web (optional); in cazul aplicatiilor care se pot accesa prin subdomeniu, trecand de pasul cu autentificarea dupa CIF (appbiz.ro/subdomeniu, conthr.ro/subdomeniu)

    Dupa adaugarea conexiunii putem verifica daca Conexiunea catre serverul Nexus ERP este valida prin 2 metode:

    1. Test conexiune serviciu Nexus ERP; se verifica conexiunea catre serviciul Nexus Task (opțiunea Conector baza de date trebuie sa fie activata in pagina de Activitati programate)
    2. Test conexiune + conectare utilizator; daca conexiunea anerioara este valida, se verifică autentificarea la Nexus ERP pentru utilizatorul autentificat la site 

Adaugare licente online

    Pentru adaugarea unei licente online accesam pagina de Licente si apasam Adaug Licenta unde completam informatiile:

    • Conexiunea catre serverul Nexus ERP (creata la pasul anterior) 
    • Licenta; se va selecta licenta din lista de licente disponibile online
    • Utilizatorul; se va specifica utilizatorul de pe serverul respectiv al conexiunii, care va folosi licenta online
    • Subscriptie; module de reinoire a licentei dupa depasirea perioadei de valabilitate, (implicit 1 an); Cu 15 zile inainte de expirarea se va genera comanda automata pentru aceasta licenta dac este specificat. 

Generare comanda online

    Dupa adaugarea licentei online, pentru subscriptia respectiva trebuie generata o comanda.

    Pentru aceasta accesam pagina de Comenzi si selectam subsctiptiile pentru care dorim sa generam comanda si apasam Creeaza Comanda.

    Atentie! Licenta pentru comanda respectiva se poate utiliza doar dupa achitarea proformei respective sau daca s-a alocat perioada de utilizare DEMO.