4. Încărcare imagini pentru produse cu Nexus Foto Produse


    În acest tutorial vă vom prezenta cum să încărcați rapid imagini pentru produsele din baza de date Nexus ERP folosind un telefon mobil cu Android și aplicația Nexus Foto Produse.

Android Nexus Foto Produse

     În prealabil trebuie să parcurgeți următorii pașii:

    1. Instalare

    • Instalați aplicația Nexus Foto Produse din Google Play
    • Pe serverul Nexus Erp instalati Nexus API, kit-ul se descarca din pagina Kit-uri a site-ului download.nexuserp.ro
    • In Instrumente – Activitati automate – Serviciul API – completati datele de conectare ale serviciului (IP, port http, port https, bifa Activ)
    • Portul http trebuie adaugat la exceptii in firewall
    • Daca serverul este intr-o retea in spatele unui router, setati regula de port Forwarding pe portul API catre Ip-ul intern al routerului.

    2. Creare coduri API sau asa-zisele API key pentru conectare

    Ce este API Key? Simplu spus este un cod folosit pentru autentificare - in loc de user si parola.

    • In Nomenclatoare – Utilizatori adaugati un utilizator obisnuit, pentru care se activeaza dreptul de acces extern asupra procedurilor Web.
    • Se acorda drept de conectare a acestui utilizator pe toate bazele de date pe care se doreste utilizarea aplicatiei Foto Produse (din pagina Drepturi module – Asistent – Adaugare/Revocare drepturi)
    • Se aloca licenta pe utilizator si se genereaza cheia API.
    • In Nomenclatoare – Administrare – Aplicatii online - Adaug – selectez aplicatia si utilizatorul.
    • La Salariat asociat utilizatorului, selectez un salariat daca nu este deja selectat.
    • Click pe butonul Adauga licenta + Click pe butonul Actualizeaza parola pentru + confirmarea parolei + Click pe Salvez.
    • Pozez codul QR sau fac un PrintScreen pe care il trimit pe email utilizatorului aplicatiei.


Nexus Foto Produse Google Play

    Lansați aplicațiade pe telefon și introduceți pe rând: codul fiscal al firmei dvs., email-ul utilizatorului dvs. și parola de acces.

    După autentificare datele vor fi salvate într-un cookie pentru zece zile și nu va trebui să le reintroduceți din nou, decât dacă reinstalați aplicația sau o actualizați sau dacă nu o folosiți timp de zece zile.

    Pentru o căutare imediată a produsului în baza de date Nexus ERP scanați codul de bare al produsului pentru care doriți să faceți fotografii.

    Astfel, apăsați butonul Scanează și îndreptați camera telefonului către codul de bare al produsului – dunga roșie de pe mijlocul ecranului telefonului trebuie să o poziționați transversal (perpendicular pe liniile codului de bare) peste codul de bare.

    Dacă nu aveți setat codul de bare în Nexus ERP sau dacă produsul nu are cod de bare va trebui să căutați produsul după cod sau denumire – trebuie să introduceți minim 3 caractere și să apăsați apoi pe unul din butoanele Caută denumirea sau Caută codul.


    În următoarea fereastră care apare va trebui să selectați din căsuță de tip combo categoria imaginii (Pictogramă, Imagine site 1 etc) și apoi apăsați butonul Adaugă poză la produs.

    Pentru a crește viteza de operare, după adăugarea imaginii valoarea din combo se actualizează automat cu următoarea opțiune.


    Imaginea produsului, după ce este fotografiată, este prelucrată-optimizată și vă este prezentată pentru aprobare. La acest pas puteți continua – butonul OK - sau reface fotografia – butonul REÎNCERC.

    Imaginile sunt optimizate de aplicația noastră direct pe telefon atât ca dimensiune in pixeli, cât și ca rată de compresie.Dimensiunile fotografiilor vor fi ajustate în funcție de categoria lor: pictogramă, imagine site, imagine catalog etc.

    Este important ca înainte de a face fotografii să setați aparatul foto pe un raport între lățime și înălțime și o rezoluție apropiată de cea a imaginii finale.
    Adică, dacă doriți să faceți fotografii Pictogramă, acestea sunt pătrate și de mici dimensiuni și atunci va trebui să alegeți un raport 1:1 (lățime: înălțime) și cea mai mică rezoluție (în pixeli) disponibilă.
    Dacă doriți să faceți o fotografie din categoria Imagine Site alegeți cea mai mica rezoluție de la raportul 16:9 sau 4:3 – după preferințe.


    Noi „tăiem” imaginile în funcție de categorie acestora astfel:

    • Imagine pictogramă: lățime 256 pixeli X înălțime 256 pixeli
    • Imagine site N: lățime 1200 pixeli X înălțime proporțională
    • Imagine catalog: lățime 800 pixeli X înălțime 800 pixeli

    Deci, pentru ca Imagine pictogramă și Imagine catalog să nu fie “turtite” trebuie în primul rând să alegeți un raport între înălțime și lățime de 1:1.


    După apăsarea butonului OK imagine ava fi încărcată în Nexus ERP, apoi programul va reveni la fereastra în care a fost afișat produsul selectat.

    Dacă doriți să încărcați o nouă imagine selectați categoria și apăsați din nou butonul Adaugă poză la produs.


    La pasul anterior, dacă doriți să selectați un alt produs apăsați butonul din partea stângă-sus care are ca pictogramă o săgeată spre stânga.

    Așa ați revenit la fereastra de la care am plecat la pasul 3 și puteți continua conform instrucțiunilor de mai sus.


    Succes!