Utile

Deducerea TVA se poate face si pe baza bonurilor fiscale

Share Share Facebook social_media_title | 19 Mar 2013 | 2206 | Legislatie economica

Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate prin HG nr. 84/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 136 din 14 martie, noile reglementări intrand în vigoare în 17 martie.

Actul normativ da posibilitatea contribuabililor să îşi deducă TVA pentru bunuri şi servicii şi de pe bonurile fiscale, a caror valoare este de pană la 100 de euro cu tot cu TVA.

Bonurile fiscale trebuie să îndeplinească, cateva conditii pentru ca TVA sa poate fi dedusă.

Mai exact, HG nr. 84/2013 modifică art. 46 alin 3 din Normele şi stabileste că pentru achizițiile de bunuri sau servicii pe bază de bonuri fiscale, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate. Pentru a se putea face deducerea, există şi o altă condiție: pe bonurile fiscale trebuie sa fie imprimat, cu ajutorul casei de marcat, codul de TVA al beneficiarului. Practic, aceasta informație este obligatorie si este necesar ca ea să faca parte din formatul standard al bonului fiscal, asa cum este emis de aparatul de marcat, nefiind acceptate o mentiune ulterioara cu pixul a codului de TVA al beneficiarului.


Autor: Catia Simionescu

Nexus Media srl