Întocmirea fişelor de post şi a criteriilor de performanţă


Organigrama

    Direct în organigrama posturilor, pentru fiecare post în parte, edităm/întocmim fişele de post şi criteriile de performanţă aferente posturilor. Astfel, aceste documente se vor aloca automat salariaţilor care ocupă posturile respective.

    Pentru a uşura întocmirea acestor documente, avem la dispoziţie un nomenlcator de articole (clauze contractuale) pre-încărcat, cu ajutorul căruia putem construim fişele de post, respectiv criteriile de performanţă ale posturilor. Bineînţeles, în aceste tabele puteţi să vă adăgaţi propriile clauze, specifice posturilor din organigrama firmei, sau să modificaţi clauzele implicite aşa cum doriţi.

    În butoanele din partea de sus a ferestrei găsiţi butoanele care deschid cele două nomenclatoare - în imaginea de mai jos le-am subliniat cu o bară roşie.

Organigrama

Articole aferente fişelor de post

    Pentru o gestionare mai simplă am clasificat, articolele din nomenlcatorul aferent fişelor de post, după două criterii: secţiunea documentului şi domeniul de activitate al postului. Am introdus şi un domeniu de activitate general valabil pentru clauzele comune - nedependente de domeniul de activitate al posturilor.

    Întreţineţi acest tabel cu articolele contractuale pe care urmeză să le utilizaţi ulterior la întocmirea fişelor de post.

Articole fise de post

Articole aferente criteriilor de performanţă

    Pentru o gestionare mai simplă am clasificat, articolele din nomenlcatorul aferent criteriilor de performanţă, după un singur criteriu: domeniul de activitate al postului. Am introdus şi un domeniu de activitate general valabil pentru clauzele comune - nedependente de domeniul de activitate al posturilor.

    Întreţineţi acest tabel cu articolele contractuale pe care urmeză să le utilizaţi ulterior la întocmirea criteriilor de performanţă ale posturilor.

Articole criterii de performanta

Editarea fişei de post din cadrul unui post din organigramă

    Direct din organigramă, faceţi click-drepta pe unul dintre posturi şi din meniu alegeţi: Editare post. În fereastra deschisă, mergeţi pe tabul Fişă Post şi aici adăugaţi clauzele contractuale dorite, selectându-le pe rând din nomenclator.

    Folosiţi cele două filtre Domeniu şi Secţiune pentru a găsi mai uşor clauzele/articolele dorite.

    Fişele de post se alocă în organigramă unui post sau unui tip de post şi nu unui salariat. Astfel, tuturor salariaţilor care ocupă - mai devereme sau mai târziu - un post, vor avea implicit aceaşi fişă de post alocată. Nu va trebui decât să o tipărim pentru a fi semnată de părţi.

Editare fisa de post

Editarea criteriilor de performanţă din cadrul unui post din organigramă

    Direct din organigramă, faceţi click-drepta pe unul dintre posturi şi din meniu alegeţi: Editare post. În fereastra deschisă, mergeţi pe tabul Criterii Performanţă şi aici adăugaţi clauzele contractuale dorite, selectându-le pe rând din nomenclator.

    Folosiţi cele filtrul Domeniu pentru a găsi mai uşor clauzele/articolele dorite.

    Criteriile de performanţă se alocă în organigramă unui post sau unui tip de post şi nu unui salariat. Astfel, tuturor salariaţilor care ocupă - mai devereme sau mai târziu - un post, vor avea implicit alocate acelaşi criteriile de performanţă ale postului. Nu va trebui decât să tipărim documentul pentru a fi semnat de părţi.

Editare criterii de performanta

Editare listei de salariati alocaţi unui post din organigramă

    Posturile pot fi de tip unic, adică ocupate de o singură persoană, cum ar fi: Contabil Şef, Director Economic ...etc. Sau posturi multiple, cum ar fi: 3 posturi de şofer, 4 posturi de strungari ...etc.

    În imaginea de mai jos am exemplificat un post multiplu de şofer. Atunci când vom angaja o nouă persoană pe postul vacant de şofer, nu va fi foarte uşor să întocmim/gestionăm actele necesare angajării, doar vom lista câteva rapoarte.
    Acte care după semnare pot fi foto-copiate şi ataşate în organigramă pe postul şi persoana aferentă.

Editare post - lista de salariati alocati