Nexus ERP

Configurare cont mail (gmail, yahoo) trimitere rapoarte Nexus ERP


    În Nexus ERP exsită posibilitatea de a transmite diferite rapoarte către salariați sau terțe persoane pe e-mail. Pentru ca această facilitate să funcționeze ar trebui făcute următoarele setări:
    • Trebuie instalat Nexus Task - serviciu ce permite executarea de taskuri automate din program .
    • Vor trebui setate în Instrumente - Setări generale - Expeditor e-mail informațiile necesare: nume cont, Server SMTP, utilizator e-mail, parola cont e-mail, port SMTP. Aceste setări diferă în funcție de domeniul pe care aveți setat contul de e-mail (yahoomail, gmail, domeniu propriu). Dacă aveți un domeniu propriu (ex: office@firmata.ro) obțineți informațiile necesare de la responsabilul IT care a făcut setările contului de e-mail.
    La finalul acestui articol găsiți setările necesare pentru conturile de yahoo.mail si gmail.

    Pentru transmiterea fluturașilor direct pe e-mailul salariaților vor trebui setate adresele de e-mail pentru fiecare salariat.
    Pentru aceasta apelați comanda Prelucrări-Trimitere e-mailuri cu rapoarte pentru salariați din modulul Salarii. De aici puteți alege unul din următoarele rapoarte: Adeverinte venituri salariale, Fluturași Chenzina I, Fluturași Chenzina II, Fluturași Chenzina II pentru plic, Fluturași Stimulente, Fluturași al 13-lea salariu, Fluturași Rețineri Personale.
    Aveți posibilitatea de a cripta aceste documente în momentul transmiterii pe e-mail. Pentru aceasta, trebuie completată o parolă fiecărui salariat în modulul Nomenclatoare-Personal. Astfel, deschiderea documentului va necesita introducerea unei parole.
    Dacă nu se dorește transmiterea fluturașilor direct către salariați, ci către angajator (în cazul în care serviciile de salarizare sunt externalizate) aveți două opțiuni:
    1. Puneți adresa angajatorului la fiecare salariat (angajator@yahoo.com) și veți primi un număr de e-mailuri egal cu nr de salariați având atașat fluturașul fiecăruia;
    2. Faceți o listă cu toți fluturașii pe care o veți transmite la angajator, urmând ca acesta să transmită mai departe fluturașii către
    3. salariați.
    De asemenea pot fi transmise diferite rapoarte predefinite (Stat de plată, Centralizatoare, Solduri parteneri etc ) prin intermediul Activităților automate (din Instrumente). Se creează un model de programare (în care vor fi introduse datele privind setările transmiterii), pe care îl vom atașa la Activități automate - Rapoarte pentru terți. Aici vom alege rapoartele care se doresc a fi transmise, societatea corespunzătoare precum și adresele de e-mail destinatare.
Configurare cont mail (gmail, yahoo) trimitere rapoarte Nexus ERP
    Setările contului de yahoo.mail:
    Nume cont: adresa@yahoo.com
    Server SMTP: smtp.mail.yahoo.com
    Utilizator e-mail: adresa@yahoo.com
    Parolă cont e-mail: parola mail
    Port SMTP: 587 sau 465
    Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
    Autentificare server: bifat
setari email yahoo
    Setările contului de gmail:
    Nume cont: adresa@gmail.com
    Server SMTP : smtp.gmail.com
    Utilizator e-mail: adresa@gmail.com
    Parola cont e-mail: parola
    Port SMTP: 587
    Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
    Autentificare server: bifat

    La final rulăm un test pentru verificarea adreselor de e-mail. Vom primi un mesaj de test pe adresa specificată.
    Dacă totul este ok, salvăm aceste date cu butonul Salvez.
setari email gmail